Isnin, 24 Ogos 2015

Tingkat metabolisma dengan B Complex

Salam...

Kalau entry sebelum ni saya ada cerita pasal Ostematrix bila diambil sebeluim tidur membantu tidur lena & melegakan sengal-sengal badan bila bangun tidur, B Complex boleh ambil pada sebelah pagi. Biasanya disarankan selepas sarapan.

B Complex adalah gabungan 8 jenis vitamin B(ini merupakan vitamin B yang lengkap) & merupakan vitamin larut air yang akan dikeluarkan dari tubuh melalui air kencing apabila berlebihan. Dengan kata lain, B Complex hendaklah di ambil setiap hari sebab tubuh tidak akan menyimpannya.


 1. B1
 2. B2
 3. B3
 4. B5
 5. B6
 6. B12
 7. Biotin
 8. asid folik

Kebanyakan B Complex di pasaran hanya mengandungi 7 jenis Vitamin B

Asid folik dalam B Complex Shaklee dicipta oleh para saintis Shaklee secara semulajadi yang merupakan penemuan pertama di dunia. Ia mempunyai kadar keboleh serapan (bioavailability) yang tinggi & berkualiti. Kebiasaaanya asid folik semulajadi sukar diserap. 99% asid folik di pasaran adalah sintetik.

Manfaat B Complex:

 • Membantu menukarkan makanan kepada tenaga jadi anda kurang letih & tidak lesu
 • Anti tekanan, kurang sakit kepala, tekanan, kemurungan & insomnia
 • Untuk tumbesaran yang sihat & normal bagi bayi & kanak2. Membantu pembinaan DNA seterusnya sel baru terbentuk. *Tahu tak kenapa ibu mengandung dibekalkan dengan B Complex? Sebab B Complex boleh membantu mengurangkan risiko kecacatan otak / tulang belakang
 • Rambut – membaiki kesihatan rambut & kulit kepala bagi mengurangkan masalah rambut gugur, kelemumur, beruban
 • Mata – mencegah katarak, keletihan mata & daya fokus Anemia –
 • B complex membantu pembentukan sel darah merah serta kesihatan tubuh yang lebih baik seperti mencegah migrain, muntah2
 • Senggugut – meredakan kerisauan yang selalunya merupakan kawan baik wanita waktu period
B Complex pun sesuai diambil pelajar yang sibuk

Bagi yang selalu keletihan, ambil B Complex bersama Vita-Lea Iron Formula
Nota: B Complex meransang metabolisma & menyebabkan tubuh meghasilkan haba. Kena minum banyak air atau boleh juga ambil teh herba. 1 biji sehari.


Normala
+6010-2251708
Pengedar Shaklee Melaka


2 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...