Khamis, 20 Ogos 2015

Amsterdam Day 1 part 2

Salam.. sambung entry tertunggak di Amsterdam. Layan gambar. Banyak gambar, tapi upload sikit jer lah.




Yang ni di Schipol Airport tapi tak beli sebab tak pasti halal ke tak
Besar-besar cheese kat sini.. tak pernah tengok sebelum ni
Donne Chicken.. harga Euro5.50




Di Dam Square.. masa ni dalam pukul 6 petang
Yang ni Dam Square juga lebih kurang pukul 8




Dekat are Dam square ni ada banyak kedai cenderamata, cuba cari kedai-kedai kat belakang (bukan main road), lebih murah harga.. tapi murah2 pun in euro. Bila convert sakit juga

Ramainya orang, lansung tak dapat nak ambil gambar.. so saya tak suka tempat ni huhu


Flower market.. ada gerai-gerai yang diorang tak kasi ambil gambar





Jalan-jalan di Amsterdam, kami guna tram dengan 2 day pass. Boleh search GVB (Kalau tak silap.. nanti check balik). Harga 12 euro. Dia kira 48 jam dari masa pertama kita scan. Tak susah nak follow tram diroang, yang penting download siap-siap map dia. 
Dari airport ke central station 5 euro untuk 1 way.

OK.. entry lain kita pergi Zaanse Schaans pulak

5 ulasan:

  1. Bestnye jalan2 Amsterdam!

    Jana Pendapatan Dari Rumah 2 ke 3k sebulan: INCOME 2-3K SEBULAN

    BalasPadam
  2. Cheese tu packaging diorang comel je. Simple =)

    BalasPadam
  3. Amsterdam tu tempat wajib gambar..selalu jadi tumpuan utk kenangan Dah sampai

    BalasPadam
  4. Salam perkenalan.......
    Bestnya jalan-jalan ke Amsterdam

    BalasPadam
  5. Teringin nak pegi Amsterdam.. シ

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...